Laadukas ilmalämpöpumppu omakotitaloon on järkevä lämmitysratkaisu

Laadukas ilmalämpöpumppu on hyvä lämmitysratkaisu joko koko lämmitystarpeeseen, tai kattamaan siitä osan. Ilmalämpöpumppu tuottaa energiaa ilmaan varastoituneesta auringon energiasta ja se on ympäristöystävällistä ja uusiutuvaa energiaa. Ilmalämpöpumppuja on erilaisia ja niitä on tarjolla laaja valikoima eri valmistajilta. Kannattaa valita laadukas ilmalämpöpumppu omakotitaloon, joka kestää niitä olosuhteita, joissa sitä käytetään. Jos ilmalämpöpumpun hankinta on ajankohtainen aihe taloudessasi, kannattaa lukea tämänkertaisesta kirjoituksestamme vinkit, mitä sen hankinnassa kannattaa ottaa huomioon. Toivottavasti viihdyt blogin parissa!

Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on samanlainen

Periaatteessa kaikki ilmalämpöpumput käyttävät samaa tekniikkaa. Ilmalämpöpumpussa kiertää kylmäaine, siinä on höyrystin, kompressori ja lauhdutin. Pumpussa kiertävä nestemäinen kylmäaine höyrystyy, kun siihen sitoutuu lämpöenergiaa ilmasta. Höyrystynyt kylmäaine menee höyrystimeen, jossa kompressori sekä puristaa sitä pienempään tilaan että nostaa sen painetta ja lämpötilaa. Tämän jälkeen kuuma ja höyrystynyt ilma johdetaan lauhduttimeen, jossa se muuttuu takaisin nesteeksi ja luovuttaa lämpönsä kodin lämmitysjärjestelmään. Kylmäaine kulkee paineenalennusventtiilin kautta takaisin höyrystimeen ja sen kierto alkaa uudestaan. On olemassa erilaisia ilmalämpöpumppuja, kuten ilma-ilmalämpöpumppu, ilma-vesilämpöpumppu ja poistoilmalämpöpumppu.

Miten valita sopiva ilmalämpöpumppu erilaisista vaihtoehdoista?

Ilmalämpöpumppu voidaan yhdistää muihin lämmitysjärjestelmiin, jolloin kyseessä on hybridijärjestelmä tai sillä on myös mahdollista kattaa talon lämmöntarve kokonaan. Ilma-ilmalämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta ja lämmittää kotia lämpimällä ilmalla. Se ei ole yksinään riittävä koko lämmöntarpeen kattamiseen, mutta sitä voi käyttää täydentävänä järjestelmänä. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan yhdistää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja sillä voidaan lämmittää myös käyttövesi. Ilma-vesilämpöpumppu sopii myös päälämmitysjärjestelmäksi. Ilmavesilämpöpumppua valitessa, tulee ottaa huomioon sekä rakennuksen lämpöenergian tarve että lämpökuormitus. Lämpökuormitus koostuu lämpöhäviöstä, johon vaikuttaa myös rakennuksen lasipinnat, käyttövedenkierto ja sisäilmanventilaatio. Poistoilmalämpöpumppu käyttää hyväksi ilmanvaihdon poistoilmaa, jonka se muuttaa kompressorin avulla lämpöenergiaksi. Poistoilmalämpöpumpun voi liittää vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja se sopii kattamaan koko talon lämmitystarpeen.

Ilmalämpöpumppu kannattaa valita huolellisesti

Ilmalämpöpumppuja on saatavilla eri valmistajilta, joten kannattaa olla tarkkana, että valituksi tulee laadukas ilmalämpöpumppu. On tärkeää, että ilmalämpöpumppu on testattu puolueettomasti, se sopii pohjoisiin olosuhteisiin ja hinta sisältää asennuksen ja käyttöopastuksen. Kannattaa myös tarkistaa, että ilmalämpöpumppuun saa varaosia ja huoltoa vielä muutan vuoden päästäkin. Verserv Oy tarjoaa ilmalämpöpumppujen asennus- ja huoltopalvelut.



tag:
316 sanat

minusta

Blogi LVI-urakoitsijoista ja heidän työtehtävistään Toimivat putket helpottavat jokapäiväistä elämäämme, mutta emme usein tule ajatelleeksi niitä ennen kuin jotakin on vialla. Toimivan putkiston suunnittelu ja toteuttaminen on tarkkaa puuhaa, johon tarvitsee ammattilaisen. Samat ammattilaiset, eli LVI-urakoitsijat, huolehtivat usein myös lämmitys-ja ilmastointijärjestelmistä. Heidän tehtävänään on asentamisen lisäksi myös huoltotoimenpiteet. Hyvin tehdyt LVI-työt helpottavat elämäämme huomattavasti, joten haluan tuoda blogini avulla lisää arvostusta tälle ammattikunnalle. Blogistani voit löytää alaan ja sen ammattilaisiin liittyviä artikkeleita. Saatanpa antaa myös vinkkejä putkien huoltoon ja kunnossapitoon, sillä paljon riippuu käyttäjistä itsestään. Kirjoitan niin ikään linjasaneerauksista, eli putkiremonteista sekä putkiston, ilmastoinnin ja sähköjärjestelmän suunnittelusta rakennusvaiheessa. Jos siis olet kiinnostunut saamaan lisää tietoa aiheesta, käänny ihmeessä blogini puoleen!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Lämpöpumpun huolto kannattaa tehdä säännöllisesti
25 March 2024
 ämpöpumppu on energiatehokas tapa lämmittää ja viilentää kotia tai muita tiloja. Sen toiminnan varmistamiseksi ja tehokkuuden ylläpitämiseksi on

Ilma-vesilämpöpumppu omakotitaloon - ympäristöystävällinen ja edullinen lämmitysratkaisu
24 November 2023
Tervetuloa tutustumaan aiheeseen: ilma-vesilämpöpumppu omakotitaloon ja sen hyötyihin! Ilma-vesilämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu omakotitaloon,

Aurinkopaneelit omakotitaloon - opas aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseen
24 August 2023
Aurinkopaneelit ovat yhä suositumpi ratkaisu energiansäästöä ja ympäristöystävälisyyttä tavoitteleville kotitalouksille. Omakotitalon omistajana aurin

tag